Reklama

Reklama

​Omlet z kaszą jaglaną

Dzisiaj mam coś równie prostego w wykonaniu, a przy tym jest słodkie, zdrowe i idealnie nadaje się na śniadanie. Prosty omlet, który lubię jeść z syropem klonowym i owocami, można przygotować błyskawicznie.

Kiedy mój synek urządza swoje poranne fikanie, ja idę do kuchni, wyjmuję z lodówki ugotowaną kaszę jaglaną (zawsze mam gotową, może stać w lodówce 3 dni), 2 jajka i przygotowuję mój omlet. A kiedy moje słoneczko je swoje drugie śniadanie (czyli wcina moje mleczko ;-)), ja mogę rozkoszować się smakiem swojego omleta :-).

Co potrzebujemy?

Reklama

2 jaja
4 łyżki ugotowanej kaszy
Szczypta soli
Łyżka oleju kokosowego lub zwykłego
Owoce i miód

Jak robimy?

Krok 1 - Ręczną trzepaczką lekko ubijamy jajka.
Krok 2 - Do jajek dodajemy 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy. Polecam sposób na gotowanie kaszy z tego artykułu: Dietetyczna kasza jaglana
Krok 3 - Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a kiedy jest odpowiednio gorący, wylewamy naszą masę na omlet.
Krok 4 - Smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, w zależności od grubości omleta.
Krok 5 - Kiedy omlet jest gotowy, kładziemy na talerzu, dodajemy owoce, polewamy lekko syropem klonowym.

I gotowe :-)!



Dowiedz się więcej na temat: omlet z jagodami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje