Omlet z kaszą jaglaną
Dzisiaj mam coś równie prostego w wykonaniu, a przy tym jest słodkie, zdrowe i idealnie nadaje się na śniadanie. Prosty omlet, który lubię jeść z syropem klonowym i owocami, można przygotować błyskawicznie.

Kiedy mój synek urządza swoje poranne fikanie, ja idę do kuchni, wyjmuję z lodówki ugotowaną kaszę jaglaną (zawsze mam gotową, może stać w lodówce 3 dni), 2 jajka i przygotowuję mój omlet. A kiedy moje słoneczko je swoje drugie śniadanie (czyli wcina moje mleczko ;-)), ja mogę rozkoszować się smakiem swojego omleta :-).
Co potrzebujemy?
2 jaja 4 łyżki ugotowanej kaszy Szczypta soli Łyżka oleju kokosowego lub zwykłego Owoce i miód
Jak robimy?
Krok 1 - Ręczną trzepaczką lekko ubijamy jajka.Krok 2 - Do jajek dodajemy 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy. Polecam sposób na gotowanie kaszy z tego artykułu: Dietetyczna kasza jaglanaKrok 3 - Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a kiedy jest odpowiednio gorący, wylewamy naszą masę na omlet.Krok 4 - Smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, w zależności od grubości omleta.Krok 5 - Kiedy omlet jest gotowy, kładziemy na talerzu, dodajemy owoce, polewamy lekko syropem klonowym.
I gotowe :-)!