Omlet z marchewką
Sycące śniadanie!

Składniki
- cukinia
- oliwa
- ząbek czosnku
- 2 marchewki
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- słodka i ostra papryka w proszku
- łyżka masła
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekany czosnek. Gdy się zrumieni, wyjmij go i ułóż plastry cukinii. Smaż z obu stron na rumiano. Pozostaw do wystygnięcia. Marchewki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonym wrzątku. W misce roztrzep jajka z dodatkiem soli i mleka. Dodaj wystudzoną marchewkę i cukinię. Przypraw pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. 2. Na patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną i smaż aż dół się zetnie, a góra będzie lekko płynna. Omlet możesz zdjąć z ognia i przykryć, by góra się ścięła lub odwrócić i smażyć z drugiej strony przez pół minuty. Posyp natką.