Omlet z marchewką

Sycące śniadanie!

Omlet z cukinią
Omlet z cukinią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekany czosnek. Gdy się zrumieni, wyjmij go i ułóż plastry cukinii. Smaż z obu stron na rumiano. Pozostaw do wystygnięcia. Marchewki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonym wrzątku. W misce roztrzep jajka z dodatkiem soli i mleka. Dodaj wystudzoną marchewkę i cukinię. Przypraw pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. 

2. Na patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną i smaż aż dół się zetnie, a góra będzie lekko płynna. Omlet możesz zdjąć z ognia i przykryć, by góra się ścięła lub odwrócić i smażyć z drugiej strony przez pół minuty. Posyp natką. 

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas