Reklama

Reklama

Omlet z marchewką

Sycące śniadanie!

Składniki

  • cukinia
  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekany czosnek. Gdy się zrumieni, wyjmij go i ułóż plastry cukinii. Smaż z obu stron na rumiano. Pozostaw do wystygnięcia. Marchewki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonym wrzątku. W misce roztrzep jajka z dodatkiem soli i mleka. Dodaj wystudzoną marchewkę i cukinię. Przypraw pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. 

2. Na patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną i smaż aż dół się zetnie, a góra będzie lekko płynna. Omlet możesz zdjąć z ognia i przykryć, by góra się ścięła lub odwrócić i smażyć z drugiej strony przez pół minuty. Posyp natką. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje