Omlet z serem kozim
Dla smakoszy.
Składniki:
- 2 czerwone cebule
- Pół pęczka zielonej cebulki
- 200 g koziego sera
- 8 jaj
- 50 g śmietany
- Sól
- Pieprz
- 50 g orzechów włoskich
- 3 łyżki oleju
- Syrop klonowy
Przygotowanie:
Cebulę i ser pokroić w krążki. Jajka i śmietanę roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Zielona cebulkę drobno pokroić. Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu.
Cebulkę podsmażyć na oleju.
Pół łyżeczki oleju rozgrzać na patelni, wlać ¼ jajek i trzymać na słabym ogniu, aż się zetnie. Podobnie przygotować jeszcze 3 omlety. Nakładać cebulkę i po 2 plasterki sera koziego. Posypać orzechami.