Reklama

Reklama

Omlet z serem kozim

Dla smakoszy.

Składniki:

  • 2 czerwone cebule
  • Pół pęczka zielonej cebulki
  • 200 g koziego sera
  • 8 jaj
  • 50 g śmietany
  • Sól
  • Pieprz
  • 50 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki oleju
  • Syrop klonowy

 

Przygotowanie:

Cebulę i ser pokroić w krążki. Jajka i śmietanę roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Zielona cebulkę drobno pokroić. Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu.

Cebulkę podsmażyć na oleju.

Pół łyżeczki oleju rozgrzać na patelni, wlać ¼ jajek i trzymać na słabym ogniu, aż się zetnie. Podobnie przygotować jeszcze 3 omlety. Nakładać cebulkę i po 2 plasterki sera koziego. Posypać orzechami.

Reklama


Smacznego

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Omlet z serem kozim

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje