Omlet z warzywami

Nie tylko na śniadanie!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, osącz na sitku. Cebule obierz, posiekaj.Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.Pomidory umyj,oczyść. Miąższ drobno potnij.Natkę opłucz, osusz,posiekaj. Jajka wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Przypraw solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć po 1/4 cebuli i makaronu. Smaż ok. 6 minut. Zalej 1/4 masy jajeczno-śmietanowej. Kiedy masa omletowa lekko zetnie się od spodu, dodaj 1/4 papryki i pomidorów. Posyp 1/4 natki.Oprósz solą i pieprzem.Smaż jeszcze 5-6 minut. 

3. Omlet zsuń na talerz,trzymaj w cieple. Z pozostałych składników tak samo przygotuj jeszcze 3 omlety.

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas