Omlet z warzywami
Nie tylko na śniadanie!

Składniki
- 25 dag makaronu spaghetti
- 2 cebule
- po 1 małej czerwonej żółtej i zielonej papryce
- 3 pomidory
- 2 gałązki natki,
- 8 jajek
- po 1/4 szkl. mleka i śmietany kremówki
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, osącz na sitku. Cebule obierz, posiekaj.Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.Pomidory umyj,oczyść. Miąższ drobno potnij.Natkę opłucz, osusz,posiekaj. Jajka wymieszaj z mlekiem i śmietaną. Przypraw solą i pieprzem.2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć po 1/4 cebuli i makaronu. Smaż ok. 6 minut. Zalej 1/4 masy jajeczno-śmietanowej. Kiedy masa omletowa lekko zetnie się od spodu, dodaj 1/4 papryki i pomidorów. Posyp 1/4 natki.Oprósz solą i pieprzem.Smaż jeszcze 5-6 minut. 3. Omlet zsuń na talerz,trzymaj w cieple. Z pozostałych składników tak samo przygotuj jeszcze 3 omlety.