Omlet ze szpinakiem

Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku.

Omlet ze szpinkiem
Omlet ze szpinkiem 123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 jaja
  • 2 łyżki wody
  • garść liści szpinaku
  • tłuszcz do natłuszczenia patelni
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jaja i wodę roztrzepać, dodać łyżkę listków szpinaku i doprawić do smaku. Na rozgrzany tłuszcz wylewać chochelką masę jajeczną na całą patelnię. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Wierzch omletu powinien być lekko ścięty i mieć galaretowatą konsystencję. Gorące omlety wykładać bezpośrednio na talerz lub ogrzane półmiski.

2. Pozostały szpinak oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili dodać szpinak. Podsmażyć do miękkości i pod koniec doprawić do smaku.3. Farsz szpinakowy nakładać na jedną połowę omleta i przykryć drugą połową. Podawać gorące.

Czas przygotowania: 20 minut

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas