Omlety biszkoptowe na 4 sposoby

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Omlet biszkoptowy z kremem cytrynowym i truskawkami

  • Opakowanie kremu cytrynowego
  • 300 ml zimnego mleka
  • 4 jajka
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 50 g mąki
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 250 g truskawek
  • Cukier puder do posypywania
 
 123RF/PICSEL

Omlet biszkoptowy z musem czekoladowym i gruszkowym

  • Mousse czekoladowy (1 opakowanie)
  • 250 ml mleka
  • 4 jajka
  • 80 g cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 50 g mąki
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 1 gruszka
  • Cukier puder i kakao do oprószenia
 
 123RF/PICSEL

Omlet biszkoptowy z  malinowym kremem z mascarpone i wiórkami kokosowymi

  • 25 g płatków kokosowych
  • 4 jajka
  • 80 g cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 50 g mąki
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 125 g malin
  • 500 g mascarpone
  • Cukier puder
 
 123RF/PICSEL

Omlet biszkoptowy stracciatella z morelami

  • 4 jajka
  • 80 g cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 50 g mąki
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 500 g twarożku
  • 50 g bitej śmietany
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 4 morele
  • 2-3 gałązki
  • Cukier puder do posypywania
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?