Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Posmakują wszystkim domownikom!
Listki sałat opłucz, osusz je na ściereczce kuchennej lub w specjalnej suszarce. Pomidorki umyj i potnij na połówki. Ocet utrzyj z solą i pieprzem (do smaku). Cienkim strumieniem dolej oliwę, ubijając sos winegret. Warzywa przełóż do salaterki. Skrop przygotowanym sosem i przemieszaj. Odstaw. Jajka energicznie roztrzep widelcem, domieszaj mleko oraz starty parmezan. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Na dwóch patelniach podgrzej po 1 łyżce masła, rozprowadź je po całej powierzchni patelni. Wlej po 1/2 masy jajecznej.
Zmniejsz płomień, przykryj obie patelnie. Podgrzewaj, aż masa od spodu się zetnie (około 10 minut). Wtedy omlety ostrożnie przewróć na drugą stronę. Smaż je jeszcze przez chwilę. Potem przełóż na talerz. Każdy obłóż połową sałatki z pomidorkami i złóż na pół. Od razu podawaj.