Reklama

Reklama

Onion rings

Choć krążki cebulowe w cieście kukurydzianym uchodzą za grzeszną przekąskę, z całą pewnością są zdrowsze niż chipsy, fast foody i inne kupowane "gotowce". Wspaniale smakują, powstają w kilka chwil, a gdy się skończą... można błyskawicznie wyczarować następną porcję.

Składniki

  • 4 cebule
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka musztardy
  • olej do smażenia
  • po szczypcie soli, pieprzu i cukru

1. Cebule obieramy, myjemy, kroimy tak, by powstały dość grube plasterki. Oddzielamy od siebie pojedyncze krążki.

2. Mąki, jajko, mleko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy umieszczamy w wysokim naczyniu i łączymy intensywnie mieszając, do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Krążki zanurzamy w powstałym cieście cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż do zrumieniania.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje