Oponki serowe w kolorowych polewach
Delikatne i puszyste, a dzięki orzechom – chrupiące w środku
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj proszek,żółtka, masło, jogurt, ser i orzechy.Dokładnie zagnieć. Posyp delikatnie mąką i rozwałkuj na cienkie ciasto. Szklanką wykrój kółka, a następnie zrób w nich dziurkę w środku W garnku rozgrzej olej. Oponki usmaż z obu stron na rumiano (uwaga, szybko są gotowe!)Osącz na papierowym ręczniku.
2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie cały czas miksując, dodawaj stopniowo puder. Część lukru zmiksuj z barwnikiem (lub sokiem). Rozpuść czekoladę. Oba lukry i czekoladę nałóż na oponki, ozdób różnymi posypkami.