Oponki serowe w kolorowych polewach

Delikatne i puszyste, a dzięki orzechom – chrupiące w środku

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj proszek,żółtka, masło, jogurt, ser i orzechy.Dokładnie zagnieć. Posyp delikatnie mąką i rozwałkuj na cienkie ciasto. Szklanką wykrój kółka, a następnie zrób w nich dziurkę w środku W garnku rozgrzej olej. Oponki usmaż z obu stron na rumiano (uwaga, szybko są gotowe!)Osącz na papierowym ręczniku.

2. Białko ubij na sztywną pianę, dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny. Następnie cały czas miksując, dodawaj stopniowo puder. Część lukru zmiksuj z barwnikiem (lub sokiem). Rozpuść czekoladę. Oba lukry i czekoladę nałóż na oponki, ozdób różnymi posypkami.

Zmysłowe smaki: Oponki seroweInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas