Oryginalne carpaccio z cukinii

Zrobisz je w 10 minut!

Składniki:

  • 4 średniej wielkości cukinie
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • 200 g fety lub parmezanu w jednym kawałku
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie orzechy włoskie
  • 1 pęczek koperku

Przygotowanie:

1. Cukinie umyj, osusz i obieraczką do warzyw pokrój na bardzo cienkie plastry. Ułóż je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem

Reklama

2. Fetę pokrusz, a parmezan zetrzyj w cienkie wiórki, i posyp cukinię.

3. Schłodź i podawaj, także w wersji z orzechami i koperkiem.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje