Orzechowa babka
Wyśmienita!

Składniki
- po 1 szkl. mąki tortowej i zmielonych orzechów
- 1/2 szkl. cukru
- 4 łyżki miodu
- 4 jajka
- 15 dag masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 4 łyżki bakalii
- 1 mały kieliszek rumu
8-10 porcji
Sposób przygotowania
1. Masło utrzyj z cukrem, miodem i rumem. Ucierając, dodaj po jednym jajku i po 2 łyżki mąki z orzechami i proszkiem. Miksuj 2-3 minuty. 2. Dodaj bakalie i wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 75 minut w 170°C. Przestudź w formie, po wyjęciu oprósz cukrem pudrem i udekoruj.