Reklama

Reklama

Orzechowa babka

Wyśmienita!

Składniki dla: 8-10 porcji

Składniki

  • po 1 szkl. mąki tortowej i zmielonych orzechów
  • 1/2 szkl. cukru
  • 4 łyżki miodu
  • 4 jajka
  • 15 dag masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 4 łyżki bakalii
  • 1 mały kieliszek rumu

Sposób przygotowania

1. Masło utrzyj z cukrem, miodem i rumem. Ucierając, dodaj po jednym jajku i po 2 łyżki mąki z orzechami i proszkiem. Miksuj 2-3 minuty. 

2. Dodaj bakalie i wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 75 minut w 170°C. Przestudź w formie, po wyjęciu oprósz cukrem pudrem i udekoruj.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje