Orzechowa krajanka

Ciasto orzechowe
Ciasto orzechoweNaj

Składniki

- biszkopt

  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 20 dag zmielonych orzechów
  • 8 białek
  • 5 żółtek
  • 3/4 szkl. brązowego cukru lub 4-5 łyżek miodu
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli;

- krem

  • 20 dag masła
  • 2 szkl. mleka
  • 3 żółtka
  • po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 4 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej;

- dekoracja

  • 3/4 szkl. posiekanych orzechów
  • 3 łyżki miodu
10 porcji

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?