Orzeźwiające kremówki

Napoleonki
Napoleonki123RF/PICSEL

Napoleonka z masą jagodową

Składniki

  • 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego francuskiego ciasta
  • po 25 dag śmietany kremówki oraz serka mascarpone
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 i 1/2 szkl. jagód
  • 10 dag (ok. 1/2 szkl.) cukru żelującego (3:1)
  • mielony kardamon
  • cukier puder do posypania ciasta

Sposób przygotowania

Karpatka z malinami
Karpatka z malinami123RF/PICSEL

Karpatka z malinami

Składniki

  • 1 i 1/4 kostki masła
  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 dag malin
  • 1 op. kremu karpatkowego
  • 4 łyżki likieru miętowego
  • 2 szkl. mleka
  • cukier puder

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?