Orzeźwiający deser z kremem mascarpone

Orzeźwiająca propozycja na słodki dodatek do popołudniowej kawy.

Deser z marcarpone
Deser z marcarponemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Wycisnąć sok z limonki, listki mięty drobno posiekać. Sok z limonki podgrzać z cukrem. Ostudzić.

2. Dodać posiekaną mięte, jeśli nie udało się drobno posiekać można rozdrobnić blenderem ręcznym.

3. Śmietanę ubić i wymieszać z serkiem mascarpone i syropem z cukru, mięty i limonki. Truskawki zmielić z odrobiną wody blenderem ręcznym.

4. W małych naczyniach umieścić na spodzie rozdrobnione ciasteczka. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczką nałożyć warstwę masy serowej.

5. Całość zalać porcją musu truskawkowego i ozdobić drobnymi owocami i listkiem mięty.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas