Ostre mielone pod pierzynką... z kartofli i… pokrzywy

Ostre mielone pod pierzynką z kartofli
Ostre mielone pod pierzynką z kartofliPicsel123RF/PICSEL
  • 50 dag ziemniaków
  • 1/2 szkl. śmietanki 30%
  • 10 dag żółtego sera
  • po 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pieprzu
  • sól
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • po 1/3 łyżeczki kurkumy i ostrej papryki
  • 1/2 szkl. bulionu
  • olej
  • 30 dag pokrzywy
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • szczypta majeranku i pieprzu
Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?