Ostre ogórki
Doskonała przekąska.

Składniki: - 0,5 kg. ogórków gruntowych, - 2 łyżki masła, - 3 ząbki czosnku, - 2 ostre papryczki, - kilka szczypiorków, - sól
Przygotowanie:
Ogórki umyć, osuszyć, pokroić cząstki. Lekko osolić i odstawić aż puszczą wodę, osączyć na ręcznikach papierowych, czosnek i papryczkę drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek, dodać ogórki, szybko porzesmażyć i na koniec dodać papryczkę, ewentualnie doprawić solą. Podawać owinięte w sparzony szczypiorek, z pieczywem i masełkiem.
Czas przygotowania 50 min. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!