Ostry gulasz po węgiersku

Wyjątkowo pikantny!

Składniki:

  • 3 czerwone papryki
  • 80 dag filetu z indyka (ew. wieprzowiny, np. chudej łopatki)
  • 1 papryczka chili
  • 3 cebule
  • 2 puszki pomidorów
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 szkl. bulionu warzywnego
  • 5 dag masła l1 łyżka mąki pszennej
  • mielona papryka ostra (2 łyżki) i słodka (1 łyżka)
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Filet umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso posyp solą, pieprzem i mąką. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj.

Reklama

2. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebule i czosnek. Dodaj mięso. Smaż 5 minut. Potem dołóż czerwone papryki i chili. Wlej bulion. Duś przez 10 min. Następnie dodaj pomidory z puszki. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i duś jeszcze 20 min. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje