Reklama

Reklama

Ostry gulasz w chlebie

Pyszny i sycący

Czas przyrządzenia: 2 godziny

Składniki - ciasto

  • 40 dag mąki
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 5 dag świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant
  • 300 ml wody

Składniki - gulasz

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • cebula
  • olej do smażenia
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały kawałek selera
  • 1/2 pora
  • papryka czerwona
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mąkę, sól, cukier i drożdże zalej wodą. Wymieszaj, odstaw na noc. Cebule, mięso, marchewki, pietruszkę, seler, pora oraz paprykę pokrój, smaż. Zalej wrzątkiem. 

2. Duś 2 godziny, dopraw. Dno naczynia wyłóż ciastem i piecz 6 minut w temp. 220 st. C. Włóż gulasz, przykryj ciastem, piecz 15 minut. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje