Ostry gulasz w chlebie
Pyszny i sycący

Składniki
- ciasto
- 40 dag mąki
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- 5 dag świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant
- 300 ml wody
- gulasz
- 1 kg mięsa wieprzowego
- cebula
- olej do smażenia
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały kawałek selera
- 1/2 pora
- papryka czerwona
- słodka i ostra papryka w proszku
- czosnek granulowany
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Mąkę, sól, cukier i drożdże zalej wodą. Wymieszaj, odstaw na noc. Cebule, mięso, marchewki, pietruszkę, seler, pora oraz paprykę pokrój, smaż. Zalej wrzątkiem. 2. Duś 2 godziny, dopraw. Dno naczynia wyłóż ciastem i piecz 6 minut w temp. 220 st. C. Włóż gulasz, przykryj ciastem, piecz 15 minut.