Rukola została w lodówce? Nie wyrzucaj zwiędłych listków. Wypróbuj trzy wyśmienite przepisy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Rukola ma wiele cennych dla zdrowia właściwości. Jest świetnym dodatkiem do dań czy sałatek
Rukola ma wiele cennych dla zdrowia właściwości. Jest świetnym dodatkiem do dań czy sałatek123RF/PICSEL

Rukola: dlaczego jest zdrowa?

Zobacz również:

Rukola w kuchni

Lekko pikantna rukola sprawdzi się jako dodatek do wielu dań
Lekko pikantna rukola sprawdzi się jako dodatek do wielu dań123RF/PICSEL

Pomysły na wykorzystanie resztek rukoli

Składniki

  • liście rukoli,
  • gruszka (pokrojona w kostkę),
  • ser pleśniowy (pokruszony),
  • oliwa,
  • orzechy włoskie,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Składniki

  • liście rukoli,
  • awokado,
  • ząbek czosnku,
  • sok z cytryny,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz.

Pesto z rukoli według przepisu Katarzyny Bosackiej

Nudne kopytka mogą się schować. Buraczane gnocchi Mateusza biją je na głowęPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?