Ostrygi zapiekane
Na miłosne schadzki.
Smacznego123RF/PICSEL
- 6 świeżych ostryg,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 1/2 małego ząbka czosnku,
- 1 łyżka tartego parmezanu,
- 1 cytryna,
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Ostrygi otworzyć i wraz z dolną połówką muszli ułożyć na blaszce do zapiekania. Na rozgrzanym maśle lekko przesmażyć przeciśnięty czosnek, dodać siekaną natkę pietruszki i po krótkiej chwili zdjąć z ognia. Ostrygi polać masłem czosnkowym, skropić delikatnie sokiem z cytryny i posypać parmezanem. Zapiekać chwilkę w nagrzanym do 200 st. C piekarniku (funkcja grill). Czas przygotowania 15 min. Przepis na 2 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".