Owoce z kruszonką
Doskonałe i na ciepło i na zimno

Składniki:
- 6 śliwek, przekrojonych na połówki
- brzoskwinia pokrojona w plasterki
- 250 g malin i jagód
Kruszonka
- 90 g masła
- 1/3 szklanki drobnego cukru
- łyżeczka zmielonego cynamonu
- 1/4 szklanki słupków migdałowych
- lody lub jogurt jako dodatek
Przygotowanie:
1 Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Rozłóż owoce do czterech miseczek żaroodpornych.
2 Włóż do miski masło pokrojone w kostkę, dodaj mąkę, cukier i cynamon. Rozcieraj składniki w palcach, dopóki masło się nie wchłonie. Dodaj migdały i rozcieraj jeszcze przez chwilę. Nałóż kruszonkę na owoce.
3 Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, do chwili, gdy kruszonka się przyrumieni, a owoce zmiękną. Podawaj na ciepło lub na zimno z kulką lodów lub kleksem jogurtu.