Owocowe szaszłyczki z sosem miodowo jogurtowym
Deser dla dbających o linię.
- 2 gałązki mięty,
- 500 g niskotłuszczowego jogurtu (1,5 proc. tłuszczu),
- 4 łyżki miodu,
- pół melona,
- puszka moreli,
- 3 banany,
- orzeszki pistacjowe
Przygotowanie:
Miętę umyć, osuszyć, oberwać listki i pokroić je w cienkie paseczki. Jogurt zmieszać z miodem i miętą. Odstawić w zimne miejsce. Melona pokroić wypestkować. Morele odsączyć. Banany obrać, pokroić na 3-4 kawałki. Owoce nadziewać na przemian na szpadki. Opiekać, obracając, na rozgrzanym grillu przez 3-5 minut. Podawać z sosem jogurtowym. Dekorować posiekanymi pistacjami.
Czas przygotowania 15 minut
Jedna porcja zawiera 670 kJ/160 kcal
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!