Owocowe zapiekanki

Zapiekanka z wiśniami
Zapiekanka z wiśniami123RF/PICSEL

Pudding z wiśniami

Składniki

  • 5 jajek
  • 30 dag mascarpone (ew. mielonego tłustego twarogu)
  • 8 kromek chałki
  • 1/4 szkl. mleka
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 słoik (ok. 1 litra) kompotu z wiśni
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • tłuszcz do formy
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania

Crumble z brzoskwiniami
Crumble z brzoskwiniami123RF/PICSEL

Crumble z brzoskwiniami

Składniki

  • 8 dużych brzoskwiń albo nektarynek
  • 1 kostka masła
  • 1 szkl. cukru, 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 i 2/3 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. konfitury morelowej
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?