Reklama

Reklama

Owsianka zaparzona wieczorem

Przepis jest prosty. Nawet bardzo. Rezultat - wyśmienity. Można nawet przyjąć, że owsianka przez noc robi się sama. Rano wystarczy skierować kroki do kuchni, nadać potrawie odpowiednią temperaturę i wsypać dodatki. Smacznego!

Składniki

  • 1 szklanka mleka (może być roślinne)
  • 5 łyżek płatków np. owsianych, orkiszowych, jaglanych
  • ulubione owoce
  • cynamon, imbir
  • czekolada
  • orzechy, migdały, itp.

Zagotowujemy mleko. Do gorącego mleka, jeszcze w garnku, wsypujemy płatki. Przykrywamy je pokrywką i odstawiamy, a rano podgrzewamy i wsypujemy takie dodatki, na jakie mamy ochotę.

Reklama

Smacznego! 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje