P jak pascha

Z rodzynkami i migdałami.

Wielkanocna pascha
Wielkanocna paschamateriały prasowe

Składniki:

  • 40 dag sera twarogowego
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 25 g miękkiego masła
  • 1 żółtko
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 g cukru waniliowego  
  • 100 g rodzynek sułtańskich np. Bakalland 
  • 100 g skórki pomarańczowej np. Bakalland
  • 100 g płatków migdałów np. Bakalland
  • szczypta soli

Przygotowanie:

1. Ser mielimy w maszynce, stopniowo, nie przestajemy ucierać, dodajemy: 1 żółtko, masło, cukier puder, cukier wanilinowy i śmietanę. Całość dokładnie ucieramy na jednolitą masę i łączymy z bakaliami.

2. Ciasto przekładamy do miseczki wyłożonej wcześniej gazą i odstawiamy w chłodne miejsce na noc. Przed podaniem możemy udekorować prażonymi płatkami migdałów.

Wielkanoc 2016
Wielkanoc 2016INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas