Paella z kurczakiem

© Panthermedia
Paella z kurczakiem
© Panthermedia

● 6 nóżek kurczaka
● 30 dag boczku  
● 30 dag ryżu
● 2 cebule
● 3 papryki
● szkl. mroż. groszku
● itr bulionu
● 3 ząbki czosnku
● oliwa
● ostra papryka
● szafran
● sól, pieprz biały i czarny

1. Paprykę, cebulę i czosnek oczyść. Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski. Mięso posyp czarnym pieprzem i solą, usmaż na 6 łyżkach oliwy.

2. Do kurczaka dodaj cebulę, czosnek, podsmaż. Dorzuć paprykę. Podduś, dodaj ryż, szczyptę szafranu, sól, biały pieprz, bulion. Gotuj, aż ryż wchłonie prawie cały płyn.

3. Do prawie gotowego dania dodaj mrożony groszek i gotuj, aż będzie miękki. Boczek pokrój, usmaż na 2 łyżkach oliwy, posyp ostrą papryką i obłóż nim paellę.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas