Paella z owocami morza
Dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej!

Składniki
- 40 dag ryżu do risotto
- 35 dag krewetek
- 50 dag muli
- 15 dag kalmarów
- 4 ząbki czosnku
- 3 pomidory
- czerwona papryka
- cebula
- zielony groszek
- litr bulionu
- pół szklanki białego wina
- szafran
- sól
- oliwa
- cytryna
4 osób
Sposób przygotowania
1. Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć, z pomidorów zdjąć skórkę, pokroić. Paprykę posiekać. Krewetki, mule i kalmary opłukać. 2. W głębokiej patelni obsmażyć krewetki, zdjąć. Zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać paprykę, groszek, pomidory. Smażyć. Wsypać ryż, wlać wino, bulion, wsypać szafran. Gotować 10 minut. Wrzucić krewetki, mule i kalmary. Gotować kolejne 10 minut. Doprawić. Podawać z cytryną.