Pakieciki rybno-ryżowe
Gołąbki w oryginalnej wersji
Gołąbki 123RF/PICSEL
Sposób przygotowania
1. Ryż opłucz, osącz. Przesyp do garnka. Zalej posoloną wodą. Gotuj 20 minut. Łososia opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Migdały pokrój w słupki. Zrumień na suchej patelni. Ugotowany ryż i rybę odcedź. Filet rozdrobnij widelcem, wymieszaj z ryżem oraz migdałami. Przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
2. Liście kapusty włóż do wrzątku na 2 minuty, wyjmij, osącz. Rozłóż na nich farsz. Zwiń, formując gołąbki. Ułóż je ciasno w garnku. Podlej bulionem i gotuj 10 minut. Podawaj np. z sosem ziołowym.
Prosty sposób na zupę rybnąInteria Kulinaria