Pakieciki rybno-ryżowe

Gołąbki w oryginalnej wersji

Składniki

  • 6 dużych liści włoskiej kapusty
  • 40 dag fileta z łososia
  • 1 szkl. ryżu
  • 1/3 szkl. migdałów bez skórki
  • 1 szkl. bulionu warzywnego

Składniki - dodatki

  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania

1. Ryż opłucz, osącz. Przesyp do garnka. Zalej posoloną wodą. Gotuj 20 minut. Łososia opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Migdały pokrój w słupki. Zrumień na suchej patelni. Ugotowany ryż i rybę odcedź. Filet rozdrobnij widelcem, wymieszaj z ryżem oraz migdałami. Przypraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. 

2. Liście kapusty włóż do wrzątku na 2 minuty, wyjmij, osącz. Rozłóż na nich farsz. Zwiń, formując gołąbki. Ułóż je ciasno w garnku. Podlej bulionem i gotuj 10 minut. Podawaj np. z sosem ziołowym. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje