Palce wiedźmy

Orzechy i migdały rozdrabniamy w malakserze, prawie na mąkę.

Straszna przękąska - palce wiedźmy
Straszna przękąska - palce wiedźmymateriały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Orzechy i migdały rozdrabniamy w malakserze, prawie na mąkę. Daktyle, śliwki, syrop klonowy i miód miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy łyżkę wody. Do masy śliwkowej dodajemy orzechy oraz pozostałe składniki i miksujemy, aż masa zacznie przypominać ciasto. Masę dzielimy na kulki wielkości orzecha włoskiego i formujemy palce, na każdy palec przy pomocy niewielkiej ilości puree owocowego naklejamy pestkę dyni. Palce wiedźmy można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce do podania.

Czas przygotowania: ok. 15 minut

Zmysłowe smaki: Muffiny z białą czekoladą i malinamiInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas