Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • zielone oliwki - ½ szklanki
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • świeża bazylia – ½ pęczka
  • czosnek – 1 ząbek
  • śmietana jogurtowa 10% np. od OSM Piątnica – 100 ml
  • sól, pieprz do smaku
  • marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

Sposób przygotowania

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię  i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.

Reklama

Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje