Panga panierowana w sezamie

Prosty przepis na oryginalne danie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 filety z pangi,
- 4 łyżki sezamu,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1 jajko,
- olej do smażenia,
- 1 cytryna

Przygotowanie:

Pangę rozmrozić. Panierować w kolejności: mąka, jajko, sezam. Smażyć na rozgrzanym oleju po 5 min z każdej strony na małym ogniu. Podawać ze smażonymi ziemniakami, gotowanymi warzywami i cytryną. Przepis na 2 osoby. Czas przygotowania ryby ok. 20 min. Czas przygotowania dania z dodatkami ok. 45 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas