Składniki: 2 jajka 10 dag bryndzy 2 łyżka stołowa kaszy mannej 2 ząbki czosnku sól szczypta pieprzu mielonego 15 dag tartego żółtego sera, typu parmezan 15 dag tartego sera gouda mąka bułka tarta olej W dniu poprzednim wymieszać 1 jajko, bryndzę, kaszę, wyciśnięty czosnek, sól i mielony pieprz do konsystencji kremowej. Starte sery przy stale mieszając roztopić na ogniu i wylać na folię aluminiową. Po wystygnięciu do letniej temperatury rozwałkować jak ciasto na cienko i posmarować nadzieniem. Zwinąć całość jak strucle i zapakowaną w folii aluminiowej włożyć do lodówki. Bezpośrednio przed pieczeniem pokroić roladę z sera i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Zarumienić po obu stronach na w bardzo gorącym oleju. Podawać do stołu w sosie majonezowym lub innym wg smaku. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!