Papka dyniowo-jabłkowa

Po 5. miesiącu możesz podać swojemu dziecku danie z dynią, tym bardziej, że sezon na dynie właśnie się rozpoczął.

Sezon na dynie właśnie się rozpoczyna
Sezon na dynie właśnie się rozpoczyna 123RF/PICSEL

Składniki:

  •  2-3 łyżki dyni pokrojonej w kostkę
  • małe jabłko
  • łyżeczka kleiku ryżowego

Przygotowanie:

1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na drobne cząstki.

2. Dynię umyj, wykrój z niej niewielki plaster, opłucz, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki.

3. Tak przygotowane składniki ugotuj w szklance wody.

4. Ugotowaną papkę zmiksuj na gładki mus.

5. Do papki dodaj łyżeczkę kleiku i dokładnie wymieszaj.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas