Reklama

Reklama

Pappardelle z kaczką i grzybami

Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

Składniki na 4 porcje

  • Makaron Pappardelle 400 g np. Lubella
  • 1 cebula
  • 1 pierś z kaczki
  • Sezonowe grzyby, np. podgrzybki 350 g
  • Śmietana 36% 150 ml
  • Jałowiec 6 ziarenek
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec.

3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i cieniutkimi plasterkami surowych grzybów.  

Czas przygotowania: 20 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje