Pappardelle z kaczką i grzybami

Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

Pappardelle z kaczką i grzybami
Pappardelle z kaczką i grzybamimateriały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec.

3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i cieniutkimi plasterkami surowych grzybów.  

Czas przygotowania: 20 minut

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas