Pappardelle z kaczką i grzybami
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

Składniki
na 4 porcje
- Makaron Pappardelle 400 g np. Lubella
- 1 cebula
- 1 pierś z kaczki
- Sezonowe grzyby, np. podgrzybki 350 g
- Śmietana 36% 150 ml
- Jałowiec 6 ziarenek
- Natka pietruszki
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec.
3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie dekorujemy listkami natki pietruszki i cieniutkimi plasterkami surowych grzybów.
Czas przygotowania: 20 minut