Reklama

Reklama

Papryka w rozmarynie

W aromatycznym oleju.

Składniki na 15 porcji:

Reklama

- 2,5 kg mięsistej papryki (najlepiej pomidorowej),
- 8 ząbków czosnku,
- 4 gałązki rozmarynu,
- 4 liście laurowe,
- szklanka białego octu winnego,
- 6 łyżek oleju,
- 2 szklanki wody,
- łyżka soli

Przygotowanie:

Paprykę opiekać 20 min w 240 st. C. Ostudzić. Zdjąć skórkę, po czym wyjąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić. Zagotować wodę z octem i solą. Na 30 sek. włożyć czosnek, zioła, paprykę. Paprykę wyjąć, osączyć. Ułożyć w słojach, dodać rozmaryn, liście laurowe, czosnek. Zalać olejem i szczelnie zamknąć.

Czas przygotowania 40 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: przetwory | papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje