Papryka w rozmarynie
W aromatycznym oleju.

Składniki na 15 porcji:
- 2,5 kg mięsistej papryki (najlepiej pomidorowej), - 8 ząbków czosnku, - 4 gałązki rozmarynu, - 4 liście laurowe, - szklanka białego octu winnego, - 6 łyżek oleju, - 2 szklanki wody, - łyżka soli
Przygotowanie:
Paprykę opiekać 20 min w 240 st. C. Ostudzić. Zdjąć skórkę, po czym wyjąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić. Zagotować wodę z octem i solą. Na 30 sek. włożyć czosnek, zioła, paprykę. Paprykę wyjąć, osączyć. Ułożyć w słojach, dodać rozmaryn, liście laurowe, czosnek. Zalać olejem i szczelnie zamknąć.
Czas przygotowania 40 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!