Reklama

Reklama

Papryka z tuńczykiem i pieczarkami

Sprawdzą się w każdej sytuacji. Od święta zachwycą gości oryginalnym smakiem, a na co dzień pozwolą zużyć to, co akurat masz w kuchni.

Składniki:




  • 4 duże czerwone papryki
  • łyżka oliwy
  • 200 g pieczarek
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka tuńczyka w oleju (185 g)
  • 3/4 szklanki startego żółtego sera
  • miąższ z 3 kromek chleba
  • pomidor
  • 3 łyżki posiekanych listków bazylii


Reklama

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2. Umyj papryki i odetnij ich wierzchołki. Usuń nasiona. Wstaw papryki do piekarnika, przykryj lekko folią aluminiową i piecz 15 minut.

3. Posiekaj umyte pieczarki, cebulę i czosnek. Podsmaż je na oliwie 3-4 minuty. Następnie przełóż do miski, wymieszaj z tuńczykiem, pokrojonym miąższem chleba, połową sera, posiekanym pomidorem (bez pestek) i 2 łyżkami bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

4. Odkryj podpieczone papryki i napełnij je farszem. Posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 minut, aż ser stopi się i przyrumieni. Posyp resztą bazylii.

Dowiedz się więcej na temat: faszerowana papryka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje