Paprykowe łódeczki z mozarellą, oliwkami i ziołami
Prezentujemy szybki przepis na potrawę, która nie dość, że jest zdrowa, to jeszcze cieszy oko.
Składniki:
- 4 dojrzałe świeże papryki
- ser mozarella w zalewie
- mały słoik oliwek (czarnych lub zielonych)
- bazylia
- oregano
- tymianek
Sposób przygotowania:
Papryki obrać, wykroić gniazda nasienne i dokładnie umyć. Pokroić w łódeczki - najlepiej jedną paprykę na 2-3 części. Mozarellę pokroić na plastry lub paski i ułożyć w zagłębieniach paprykowych łódeczek. Między kawałkami sera poukładać oliwki całe lub pokrojone. Całość posypać ziołami.
Poukładać na folii aluminiowej lub w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temperaturze ok. 180°C (najlepiej na grillu) aż ser się rozpuści.