Paprykowe łódeczki z mozarellą, oliwkami i ziołami

Prezentujemy szybki przepis na potrawę, która nie dość, że jest zdrowa, to jeszcze cieszy oko.

Paprykowe łódeczki z mozarellą, oliwkami i ziołami
Paprykowe łódeczki z mozarellą, oliwkami i ziołami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 dojrzałe świeże papryki
  •  ser mozarella w zalewie
  •  mały słoik oliwek (czarnych lub zielonych)
  •  bazylia
  •  oregano
  •  tymianek

Sposób przygotowania:

Papryki obrać, wykroić gniazda nasienne i dokładnie umyć. Pokroić w łódeczki - najlepiej jedną paprykę na 2-3 części. Mozarellę pokroić na plastry lub paski i ułożyć w zagłębieniach paprykowych łódeczek. Między kawałkami sera poukładać oliwki całe lub pokrojone. Całość posypać ziołami.

Poukładać na folii aluminiowej lub w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w temperaturze ok. 180°C (najlepiej na grillu) aż ser się rozpuści.

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas