Reklama

Reklama

Paprykowy dip

Paprykowy dip: można w nim moczyć chipsy, selera naciowego lub szparagi. Gdy skończy się sos, możesz z nim wymieszać makaron. Paprykowy dip idealnie smakuje też z krakersami.

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • czosnek
  • bazylia (najlepiej świeża)
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Paprykowy dip - przygotowanie

1. Paprykę umyj, dokładnie wydryluj z nasionek i białych, miękkich części. Zmiksuj z oliwą, czosnkiem i bazylią. Dodaj przyprawy i zamieszaj.

2. Jedz w dowolnej kombinacji.

Sprawdź również:

Sos BBQ

Dipy świata

Dip ze szpinaku

Reklama

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: papryka | Paprykowy dip | dipy | sosy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje