Reklama

Reklama

Parówki zapiekane w boczku i z cukinią

Idealne połączenie smaków

Składniki

  • cukinia
  • 4 parówki
  • 4 białe kiełbaski
  • kilka pieczarek
  • 10 cienkich plasterków boczku
  • 3 szalotki
  • czerwona i zielona
  • papryka
  • 2 łyżki musztardy
  • ketchup
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Parówki i kiełbaski obwiń plastrami boczku. Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Parówki opiekaj na patelni grillowej z każdej strony. Skropione oliwą połówki cukinii przypiekaj z jednej strony - skórką do góry. Pieczarki obierz, ułóż obok cukinii, opiekaj z każdej strony. 

2. Szalotki obierz, posiekaj. Zeszklij je na rozgrzanej patelni na odrobinie tłuszczu. Wlej odrobinę wody i duś pod przykryciem. Kiełbaski i pokrojone cząstki papryki zgrilluj. W środek połówek cukinii włóż parówkę, dodaj majonez i ketchup, na wierzch wyłóż szalotki. Na półmisku ułóż kiełbaski, cukinię, parówki z boczkiem, pieczarki, które po upieczeniu delikatnie posól. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy