Parówki zapiekane w boczku i z cukinią
Idealne połączenie smaków

Składniki
- cukinia
- 4 parówki
- 4 białe kiełbaski
- kilka pieczarek
- 10 cienkich plasterków boczku
- 3 szalotki
- czerwona i zielona
- papryka
- 2 łyżki musztardy
- ketchup
- łyżka oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Parówki i kiełbaski obwiń plastrami boczku. Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Parówki opiekaj na patelni grillowej z każdej strony. Skropione oliwą połówki cukinii przypiekaj z jednej strony - skórką do góry. Pieczarki obierz, ułóż obok cukinii, opiekaj z każdej strony. 2. Szalotki obierz, posiekaj. Zeszklij je na rozgrzanej patelni na odrobinie tłuszczu. Wlej odrobinę wody i duś pod przykryciem. Kiełbaski i pokrojone cząstki papryki zgrilluj. W środek połówek cukinii włóż parówkę, dodaj majonez i ketchup, na wierzch wyłóż szalotki. Na półmisku ułóż kiełbaski, cukinię, parówki z boczkiem, pieczarki, które po upieczeniu delikatnie posól.