Parówki zapiekane w boczku i z cukinią

Idealne połączenie smaków

Cukinia nadziewana
Cukinia nadziewana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Parówki i kiełbaski obwiń plastrami boczku. Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Parówki opiekaj na patelni grillowej z każdej strony. Skropione oliwą połówki cukinii przypiekaj z jednej strony - skórką do góry. Pieczarki obierz, ułóż obok cukinii, opiekaj z każdej strony. 

2. Szalotki obierz, posiekaj. Zeszklij je na rozgrzanej patelni na odrobinie tłuszczu. Wlej odrobinę wody i duś pod przykryciem. Kiełbaski i pokrojone cząstki papryki zgrilluj. W środek połówek cukinii włóż parówkę, dodaj majonez i ketchup, na wierzch wyłóż szalotki. Na półmisku ułóż kiełbaski, cukinię, parówki z boczkiem, pieczarki, które po upieczeniu delikatnie posól.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas