Pasta bałkańska z papryki

Smakuje wyśmienicie!

Paprykowa pasta do pieczywa
Paprykowa pasta do pieczywa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Czerwone papryki i chili oczyść z pestek, opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Bakłażan umyj, potnij na 4 cząstki. Cebule i ząbki czosnku obierz. Warzywa skrop oliwą. Ułóż na blasze. Piecz 20 minut w 240 st. C. Potem kawałki papryki oraz bakłażana przełóż do foliowej torebki i szczelnie ją zamknij. Po ok. 20 minutach warzywa wyjmij, zdejmij z nich skórki. Oczyszczone papryki i bakłażan oraz pozostałe warzywa dobrze wystudź, potem zmiksuj na gładko. Pastę przypraw do smaku solą, słodką i ostrą papryką oraz suszonym oregano i rozmarynem.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas