Reklama

Reklama

Pasta guacamole

Zdrowy dodatek do pieczywa. Smakuje wybornie!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 dojrzale awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z jednej limonki
  • sól
  • 1/2 małej, czerwonej papryczki chilli
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 garści świeżych listków kolendry

Sposób przygotowania

1. Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestki, a następnie łyżką wybierz ze środka miąższ. Przełóż do miski, oddaj sok z limonki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą. Zblenduj wszystkie składniki. 

2. Z papryczki chilli usuń nasionka, bardzo drobno pokrój. Kolendrę posiekaj. Dodaj do pasty awokado. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi, chipsami z tortilli lub pieczywem. 


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje