Pasta jajeczna (po 12. miesiącu)

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
62
Udostępnij
Pasta jajeczną jest pysznym i zdrowym pomysłem na śniadanie.
Pasta jajeczną jest pysznym i zdrowym pomysłem na śniadanie.Rodzice w kuchni
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego (lub dwie jeżeli nie używasz masła)
  • sól, pieprz (dla starszych dzieciaków - te, po skończeniu 12. miesiąca nie potrzebują dodatków)
  • łyżeczka lub dwie posiekanego szczypiorku
  • kilka kromek bagietki
  1. Jajka umyj, sparz i ugotuj (ja gotuję 10 minut).
  2. Obierz je, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach lub dokładnie rozgnieć widelcem. 
  3. Do jajek dodaj posiekany szczypiorek, jogurt oraz miękkie masło, po czym wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Możesz doprawić masę solą i pieprzem.
  5. Pastę układaj na kromkach z bagietki i gotowe! Młodszemu dziecku możesz podawać pastę łyżeczką i osobno dać dziecku kawałek miękkiej bułeczki. 
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Ewa gotuje”: Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curry
      „Ewa gotuje”: Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curryPolsat
      Przejdź na