Pasta jajeczna (po 12. miesiącu)

Pasta jajeczną jest pysznym i zdrowym pomysłem na śniadanie.
Pasta jajeczną jest pysznym i zdrowym pomysłem na śniadanie.Rodzice w kuchni
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego (lub dwie jeżeli nie używasz masła)
  • sól, pieprz (dla starszych dzieciaków - te, po skończeniu 12. miesiąca nie potrzebują dodatków)
  • łyżeczka lub dwie posiekanego szczypiorku
  • kilka kromek bagietki
  1. Jajka umyj, sparz i ugotuj (ja gotuję 10 minut).
  2. Obierz je, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach lub dokładnie rozgnieć widelcem. 
  3. Do jajek dodaj posiekany szczypiorek, jogurt oraz miękkie masło, po czym wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Możesz doprawić masę solą i pieprzem.
  5. Pastę układaj na kromkach z bagietki i gotowe! Młodszemu dziecku możesz podawać pastę łyżeczką i osobno dać dziecku kawałek miękkiej bułeczki. 
„Ewa gotuje”: Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curryPolsat