Pasta kanapkowa z wątróbki

Bardzo wyrazista w smaku, nadaje się zarówno do zwykłych kanapek, jak i do tortów kanapkowych. Często porównywana do pasztetu, jest od niego zdecydowanie smaczniejsza, a także łatwiejsza w przygotowaniu.

Przypadnie do gustu wielbicielom mięsnych smaków
Przypadnie do gustu wielbicielom mięsnych smaków123RF/PICSEL

1. Wątróbki oczyszczamy, kroimy drobno i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gotowe odstawiamy do przestygnięcia.

2. Pieczarki oczyszczamy, rozdrabniamy, podsmażamy. Odstawiamy.

3. Łączymy w miseczce przestudzone pieczarki z wątróbką, dodajemy żółtko, łyżkę majonezu, łyżeczkę musztardy, doprawiamy, miksujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas