Pasty kanapkowe

Smarowidło do kanapek
Smarowidło do kanapek123RF/PICSEL

Smarowidło z awokado

Składniki

  • 1 szkl. mrożonego zielonego groszku
  • 1 awokado
  • 15 dag twarogu
  • 1 ząbek czosnku
  • po 2 gałązki koperku i natki
  • 3 gałązki bazylii
  • 1 gałązka mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier
  • sok z limonki
6 porcji

Sposób przygotowania

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Hummus
Hummus123RF/PICSEL

Dyniowy hummus

Składniki

  • 50 dag dyni
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 1 puszka (425 ml) cieciorki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5-6 łyżek oliwy morska
  • sól
  • 1 łyżeczka przyprawy
  • curry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • pieprz

Sposób przygotowania

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?