Pasty kanapkowe z dodatkiem twarogu

Buraczana pasta do pieczywa
Buraczana pasta do pieczywa123RF/PICSEL

Buraczkowa z fetą

Składniki

  • 2 buraki czerwone
  • 30 dag sera feta
  • po 2 łyżki jogurtu i oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka miodu
  • sok z 1/2 cytryny
  • kminek
  • tymianek
  • 8 kromek chleba
4 porcji

Sposób przygotowania

Pasta z awokado
Pasta z awokado123RF/PICSEL

Z awokado i bazylią

Składniki

  • 1 awokado
  • 20 dag twarogu
  • 1 ząbek czosnku
  • po 2 gałązki koperku i natki
  • 3 gałązki bazylii
  • 1 gałązka mięty
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z limonki
  • 8 kromek bagietki
  • 16 małych pomidorków
4 porcji

Sposób przygotowania

Pasta z pieczonego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?