Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

Taki pasztet zachwyci każdego mięsożercę
Taki pasztet zachwyci każdego mięsożercę123RF/PICSEL

Składniki

  • l30 dag udek z kurczaka l60 dag karkówki
  • l10 dag tłustego boczku l4 szkl. białego wina
  • l1 szkl. soku pomarańczowego l2 średnie cebule
  • 3 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki żelatyny
  • mielony imbir
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz kajeński
  • mielony cynamon
  • 3-4 goździki
  • 4 liście laurowe
  • sól
  • mielony biały pieprz
  • paseczki skórki pomarańczowej
12
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?