Reklama

Reklama

Pasztet warzywny

Dużo zdrowszy od tradycyjnego, a naprawdę smaczny!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 papryki
  • 10 pieczarek
  • 1 cukinia
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 puszka białej fasoli
  • 3 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki słodkiej papryki
  • po płaskiej łyżce soli i oregano
  • po płaskiej łyżeczce pieprzu i chilli

Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj paski papryki, plastry pieczarek, kostkę cukinii. Gotuj bez przykrycia przez 40 minut, potem osącz. Kaszę jaglaną ugotuj na sypko. Fasolę odcedź z zalewy. 

2. Wszystkie warzywa i kaszę zmiel. Dodaj jajka, mąkę i przyprawy. Przełóż do formy, piecz godzinę w temp. 180°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje