Pasztet warzywny
Dużo zdrowszy od tradycyjnego, a naprawdę smaczny!

Składniki
- 2 papryki
- 10 pieczarek
- 1 cukinia
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 szkl. kaszy jaglanej
- 1 puszka białej fasoli
- 3 jajka
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżki słodkiej papryki
- po płaskiej łyżce soli i oregano
- po płaskiej łyżeczce pieprzu i chilli
4 osób
Sposób przygotowania
1. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj paski papryki, plastry pieczarek, kostkę cukinii. Gotuj bez przykrycia przez 40 minut, potem osącz. Kaszę jaglaną ugotuj na sypko. Fasolę odcedź z zalewy. 2. Wszystkie warzywa i kaszę zmiel. Dodaj jajka, mąkę i przyprawy. Przełóż do formy, piecz godzinę w temp. 180°C.