Pasztet wykwintny

Pasztet wykwintny
Pasztet wykwintny123RF/PICSEL

Składniki

- podstawowe:

  • 2 szklanki białej fasoli
  • 3 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki płatków migdałowych
  • 5 łyżek siemienia lnianego
  • pół szklanki wody
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki pikantnej papryki
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • pół łyżeczki oregano

- dodatkowe:

  • olej rzepakowy/kokosowy
  • sól, świeżo zmielony pieprz
  • papier do pieczenia
6-8 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wiosna wege"
Okładka książki "Wiosna wege"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?