Pasztet z królika

Pasztet z królika smakuje wyjątkowo.
Pasztet z królika smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki na 18-20 porcji:

  • 1 tuszka z królika
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 15 dag wątróbek drobiowych
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 czerstwa bułka kajzerka
  • 4 jajka
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • 1-2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?