Patatesli mantı, czyli pierogi z farszem z pikantnych ziemniaków

Patatesli mantı
Patatesli mantımateriały prasowe

Składniki

- ciasto:

  • 340 g mąki pszennej
  • 120 ml ciepłej wody
  • jajko „zerówka”
  • sól

- farsz:

  • 300 g obranych i ugotowanych ziemniaków
  • spora cebula
  • ¼ czerwonej papryki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka pul biber
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz

- do podania:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 50 g masła
  • sól
25 szt.

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"
Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?